Consultanță în Marketing

Un consultant de marketing este un consilier extern care lucrează cu companii pentru a crea și implementa strategii de marketing.

SERVICIILE NOASTRERESURSE UTILE

Un consultant ajută la crearea unui plan de marketing detaliat, la conceperea mesajului de marketing al unei afaceri și la identificarea mixului de marketing adecvat pentru a comunica mesajul către piața țintă. Majoritatea consultanților sunt de asemenea implicați în implementarea strategiei de marketing. Adesea ajută la monitorizarea rezultatelor și urmărește implementarea și administrarea campaniilor de marketing pentru a se asigura ca se obțin cele mai bune rezultate.

Când ai nevoie de un consultant de marketing?

Atât întreprinderile mici, fără experți de marketing care să fie angajați în firmă, cât și companiile mari cu un departament de marketing dedicat, pot folosi sfatul unui consultant de marketing.

Colaborarea cu un consultant de marketing:

✰ Furnizeaza abilități și expertiză pe care o companie nu le are.

✰ Ofera un punct de vedere extern aupra provocărilor interne ale companiei.

✰ Dă perspective noi pentru strategiile de marketing.

✰ Permite unei afaceri să se concentreze asupra dezvoltării produselor și a operațiunilor generale.

Ce abilități ar trebui să aibă consultanții de marketing?

Consultanții de marketing au nevoie de un mix de abilități tehnice pentru a lucra eficient cu clienții lor. Acești consultanți sunt calificați în marketing, afaceri, comunicații și/sau psihologie. Mulți se vor specializa și în anumite domenii ale procesului de marketing, cum ar fi:

✰ Marketing online

✰ Marketingul pe social media

✰ Marketingul nonprofit

✰ Copywriting

✰ Publicitate tipărită sau TV

✰ Relatii publice

✰ Marketing direct

Dacă afacerea dvs. are în vedere colaborarea cu un consultant de marketing, căutați unul care poate arăta atât gândire creativă, cât și analiză practică, bazată pe rezultate. Consultantul trebuie să fie familiarizat cu comportamentul consumatorului și dispus să lucreze în colaborare pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, nu doar pentru propriul portofoliu, ci pentru obiectivele afacerii dvs.

Consultanții de marketing colaborează strâns cu afacerilee pentru a dezvolta conștientizarea mărcii sau pentru a promova un singur produs sau serviciu. Este o carieră care necesită muncă în echipă și parteneriat, precum și capacitatea de a lucra în diferite medii de afaceri la proiecte cu o varietate de obiective și strategii.